Seminars


Blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en technieken binnen de zorgsector en bespreek de nieuwe actualiteiten met ons professionele sprekersnetwerk. Tijdens de seminars zijn diverse experts aanwezig om inspirerende bijeenkomsten te creëren.

Alle vragen die je dagelijks in het werkveld tegenkomt, kunnen besproken worden op onze seminars. Ons netwerk heeft concrete adviezen voor al jouw vragen en een inspirerende visie op de relevante actualiteiten. Nutricibus roept verzorgenden en verpleegkundigen op om deel te nemen aan haar maandelijkse conferenties, bijeenkomsten, seminars en beurzen. Hierdoor kunnen alle werknemers op het gebied van verpleging en verzorging ervaringen delen en oplossingen aandragen.

Al jaren houden wij de techniek en het werkveld in de gaten. Alleen het beste blijft terugkomen. Alle seminars die populair zijn, blijven up-to-date met de nieuwste technologie en informatie. Ze zijn altijd voorzien van de meest belangrijke en accurate informatie. Hieronder vind je het aanbod van onze huidige seminars.

Laat je nu inspireren op onze seminars.

Agitatie dementie

ROTTERDAM
Het aantal mensen met dementie zal door de vergrijzing de komende jaren fors stijgen. Van de mensen met dementie ontwikkelt 90% na verloop van tijd gedragsproblemen, zoals agitatie, depressie, apathie en angst. Tijdens dit seminar worden allerlei verschillende oorzaken besproken en oplossingen geboden over hoe je de effecten het beste kunt reduceren. Laat je inspireren door de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van agitatie dementie

Agressie

APELDOORN
Als verpleegkundige of verzorgende loop je risico op agressie in het werkveld. Het is belangrijk om je te realiseren dat het gedrag niet tegen jou persoonlijk is gericht, het is vaak een symptoom van de ziekte. Probeer te achterhalen wat het agressieve gedrag veroorzaakt. Als je weet wat de patiënt boos maakt, kun je dat misschien voorkomen. Agressie uit wanhoop, ellende of onmacht. Hoe ga jij ermee om en blijf je veilig? Leer allerlei inzichten en technieken op ons seminar.

Interactieve beurs

UTRECHT
Bezoek de interactieve beursvloer met vele activiteiten, meer dan 80 stands, lezingen en patiëntenverenigingen met oog op de GGZ-verpleegkunde. Tijdens deze beurs ontvangt u allerlei algemene informatie die met name voor startende verpleegkundigen erg relevant kan zijn.

Niet-aangeboren hersenletsel

AMSTERDAM
Hoe kun je ondersteunen in het revalidatieproces? Welke revalidatietrajecten zijn er? Hoe gaat het verder met revalideren als iemand met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) uit een revalidatiecentrum naar huis gaat? Wat kan jij en/of de mantelzorger dan voor de patiënt betekenen? Oefen je verpleegkundig-technische vaardigheden in het skillslab, zoals reanimeren, infuusprikken, zwachtelen, venapunctie en meer!

Palliatieve fase

ARNHEM
Het is moeilijk om te leren hoe je de beste palliatieve zorg aan patiënten en de directe omgeving kan bieden. Aan de hand van casuïstiek en op interactieve wijze worden diagnostiek en behandeling van (complexe) pijn in de palliatieve fase besproken, met specifieke aandacht voor ‘als pijn moeilijk wordt’. De verschillende fasen van palliatieve zorg komen aan bod. Ontdek hoe je de beste kwaliteit van leven voor de patiënt en diens omgeving kunt bieden. Zorg niet gericht op genezing, maar op verzachting van lijden.

Psychiatrische zorg

EINDHOVEN
Het Lectoraat Sociale en Methodische Aspecten van Psychiatrische Zorg (SMAPZ) begeeft zich op het grensgebied van psychiatrie, verpleegkunde en sociale studies. De focus ligt op de wisselwerking tussen sociale factoren, sociale interventies en geestelijke gezondheid. Het SMAPZ richt zich op de verbetering van de geestelijke gezondheidszorg door hbo-professionals, vooral voor mensen met langdurige en ernstige psychiatrische problematiek. Woon ons seminar bij en leer meer over dit onderwerp. Welk verschil kun jij maken?

Verdieping infuustechnologie

GRONINGEN
Het vergt veel precisie en deskundigheid om op een juiste manier een infuus aan te brengen. Dankzij nieuwe technologieën wordt het infuusprikken steeds makkelijker en wordt de kans op complicaties verkleind. Tijdens dit seminar worden nieuwe inzichten besproken over de handelingsmogelijkheden en de verschillende aspecten van infuuszorg. Vergroot je kennis over de richtlijnen en juiste materialen voor infuuszorg en leer meer over de nieuwste technologieën en inzichten op dit gebied.

Wondzorg

HARMELEN
Al vele jaren ontstaat er discussie over wat de juiste wondbehandeling is. Zowel binnen als buiten Nederland is er een grote diversiteit aan behandelingen, zoals de droge wondbehandeling en de vochtige wondbehandeling met een grote diversiteit aan producten. Goede wondzorg voorkomt of minimaliseert de kans op complicaties. Bovendien kan het de patiënt veel leed en de maatschappij veel geld besparen als wondbehandeling en wondpreventie deskundig plaatsvinden. Ieder jaar hebben circa 500.000 Nederlanders te maken met complexe wonden.



Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van verpleging